De laatste jaren, moeten we jammer genoeg vaststellen dat er steeds meer gezondheidskwaaltjes en chronische ziektes voorkomen bij onze huisdieren. In de meeste gevallen gaat men naar de dierenarts en wordt de ziekte symptomatisch onderdrukt door medicatie & allerlei dieet voedingen en in het slechtste geval operaties… Bij huid allergie zal de dierenarts medicatie voorschrijven voor de jeuk, bij klachten als diaree en/of braken worden maag beschermers, kramp remmende & anti-braak medicatie voorgeschreven, chronische oorontstekingen worden behandeld met oorzalven/lotions,

Maar tijdens het nemen van al deze medicatie blijft de oorzaak wel bestaan. Zolang de oorzaak niet wordt aangepakt, zal de medicatie in vele gevallen levenslang ingenomen moeten worden. Natuurlijk biedt de reguliere geneeskunde bij acute gezondheidsproblemen een oplossing maar we weten allemaal dat de keerzijde van lang inzetbare geneesmiddelen, ook bijwerkingen geeft.

Reeds in het Griekse tijdperk, wist men dat “ Voeding, je medicijn is”. Je bent namelijk wat je eet!

Als hondenbaasjes, willen we allemaal een gezonde en fitte hond. Voeding is één van de elementen die bijdraagt tot de gezondheid & fitheid van de hond. Voeding is van essentieel belang want de voeding draagt bij tot de balans van het lichaam. Voeding levert nl. alle bestanddelen om als een gezond lichaam te kunnen functioneren. Een ongebalanceerde voeding kan leiden tot het verkeerd functioneren van organen en dan komen ziektes op de loer….

Als hondenbaasje en leek in het domein van de hondenvoeding, zie je soms door “het bos de bomen niet meer”; een mega aanbod van verschillende merken, verschillende soorten voeding, en allemaal prijzen ze zichzelf tot de béste, evenwichtige gebalanceerde voedingsproducent!  En niet te vergeten dat de ene verpakking nog mooier en aantrekkelijker oogt dan de andere….

Hoe kan je in dit kluwen de beste en meest verantwoorde keuze maken voor je hond?

 

Deze cursusdag kan je op weg helpen om kennis te vergaren op het vlak van voeding en zal je helpen een juistere keuze te maken tot het vinden van de voeding die bij jouw hond past en ervoor te zorgen dat je hond een gezond(er) leven tegemoet gaat.

 

Een must voor elke hondeneigenaar om beter te begrijpen welke impact de dagelijkse voeding heeft op de hond.

Inhoud Cursus

  • Anatomie : Werking van het spijsverteringsstelsel
  • Nutriënten in de hondenvoeding
  • Het belang van water
  • Leren begrijpen van de ingrediënten op de verpakking
  • Verschillende voedingswijzen worden onder de loep genomen
  • Hoe bereken je de energiebehoefte van je hond?
  • Wat met supplementen?
  • Antibiotica versus probiotica

 

Inbegrepen: water, koffie, thee, hand-outs, praktijk materiaal & certificaat van deelname

€115

Incl. BTW

Werkwijze

Live lezing

Spreker

Dominque D’hondt

Agenda

Zondag 26 juni 2022

Locatie

Aalter

Aantal deelnemers

Min 6 – Max 12

Voorwaarden

Algemene voorwaarden

€ 115

Incl. BTW

Werkwijze

Live lezing

Spreker

Dominque D’hondt

Agenda

Zondag 26 juni 2022

Locatie

Aalter

Aantal deelnemers

Min 6 – Max 12

Voorwaarden

Algemene voorwaarden