Wat is de invloed van voeding op gedrag bij onze honden? 

Tijdens deze lezing zal Ingrid Smolders het hebben over de relatie tussen voeding die onze honden krijgen en wat voor invloed het heeft op hun gedrag.

De lezing start bij de voeding. Er wordt gekeken naar welke voeding er doorgaans gegeven wordt aan onze honden, Ingrid bekijkt de opvallendste kenmerken alsook de grootste verschillen.

Erna wordt de weg van de voeding gevolgd. Hoe neemt het lichaam deze voeding op en welke voedingsstoffen zijn interessant in relatie tot het gedrag van onze honden? Ze bespreekt zowel de positieve als de negatieve.

Verder in de lezing bespreekt Ingrid of de voeding van de hond ook de voeding is van hun darmbewoners.

Er wordt besproken hoe het darmmicrobioom een grote invloed heeft op het gedrag, welke bacteriestammen dat voornamelijk zijn en hoe wij de samenstelling positief kunnen gaan beïnvloeden.

Op het eind van de lezing is er ruimte voorzien om vragen te stellen.

 

Wanneer je deze lezing gevolgd hebt, heb jij nieuwe inzichten gekregen over de relatie tussen voeding en het gedrag, maar je hebt ook praktische info gekregen over hoe je voeding kan gaan gebruiken om gezond gedrag te gaan ondersteunen.

 

Deze lezing gaat online door en kan tot 2 weken erna herbekeken worden.

Wie is Ingrid Smolders?

Hondenvoeding

Ingrid Smolders is orthomoleculair therapeut en herborist voor honden. Ze is eigenaar van Into The Wild waar ze gepersonaliseerd voedingsadvies geeft voor honden. Ze is ook mede-eigenaar van het voedingslabel Pure Instinct.

Ingrid is opgegroeid tussen de planten waardoor haar interesse in (genees)kracht van kruiden en hun rol als voedingsmiddel al vroeg werd gewekt.

Ze heeft verschillende opleidingen gevolgd om ervoor te zorgen dat ze haar passie kon doorgeven. Een van die opleidingen was medische basiskennis Veterinaire Natuurgeneeskunde en Orthomolevulair Geneeskundig Therapeut.

Haar kennis en passie worden nu doorgegeven via haar 1-jarige beroepsopleiding Orhomoleculair Therapeut voor honden (HBO+). Tevens is ze docent aan opleidingsinstituut Silverlinde waar ze veterinaire natuurgeneeskunde geeft.

Ingrid is trotse eigenaar van de herders Nikki en Bullie!

Volzet!

Incl. BTW

Werkwijze

Online lezing

Lesgevers

Ingrid Smolders

Agenda

Donderdag 4 mei (en tot 2 weken erna herbekijkbaar)

Uur

19u – 22u

Locatie

Online

Voorwaarden

Minimaal 8 deelnemers om te kunnen starten
Algemene voorwaarden

Factuur

Gelieve jouw btw nummer in te vullen indien er een factuur gewenst wordt.

Volzet!

Incl. BTW

Werkwijze

Online

Lesgevers

Ingrid Smolders

Agenda

Donderdag 4 mei (en tot 2 weken na datum herbekijkbaar)

Uur

19u-22u

Locatie

Online

Voorwaarden

Minimaal 8 deelnemers om te kunnen starten

Algemene voorwaarden

Factuur

Gelieve jouw btw-nummer in te vullen indien er een factuur gewenst is