Van staartkwispels tot levenslange vriendschap: Opvoeden met een positieve kracht!

Ben je trotse eigenaar geworden van een schattige puppy? Of ben je van plan om er binnenkort een te verwelkomen? Wat leuk! Je leeft waarschijnlijk al een op roze wolk en je denkt aan alle leuke dingen die jullie samen kunnen doen.

Maar heb je ook al nagedacht over de iets mindere leuke momenten die ook bij een pup horen? Zoals de onzindelijkheid, kauwen/ bijten, het nachtelijk opstaan en de tonnen energie die je er moet insteken?

En wat met opvoeding, socialisatie, training, ziektes, hoe verlopen de eerste dagen, nachten, weken met zo een pup? Wat kan je doen om het hem zo comfortabel mogelijk te maken en hoe zorg jij ervoor dat die band tussen jullie uitzonderlijk sterk wordt?

 

No worries! Omdat wij (Jana & Sofie) deze vragen continu kregen hebben wij onze hoofden bij elkaar gestoken en deze complete puppycursus ontwikkeld. Speciaal voor hondeneigenaars/-ouders die het beste voor hebben met hun pup en een zo goed mogelijke start willen maken. Want daar begint alles. Een goede start.

Wij zorgen er niet alleen voor dat jij een jouw pup een goede start maakt, maar ook dat jij beschikt over alle mogelijke informatie die te maken heeft met jouw pup. Denk aan medische aandoeningen, veranderingen in het lichaam tijdens de groei, wat met sterilisatie en castratie (een nuchtere en wetenschappelijke blik hierop), soorten trainingen en hoe je die toepast, … Deze cursus heeft het allemaal!

 

Prijs volgt

Incl. BTW

Werkwijze

Online

Lesgevers

Jana Missiaen – Kahoni & EduAnimalis

Sofie Callens- Hondersteboven

 

Algemene voorwaarden

Factuur

Gelieve jouw btw nummer in te vullen indien er een factuur gewenst wordt.

Prijs volgt

Incl. BTW

Werkwijze

Online

Lesgevers

Jana Missiaen – Kahoni & EduAnimalis

Sofie Callens – Hondersteboven

 

Algemene voorwaarden

Factuur

Gelieve jouw btw-nummer in te vullen indien er een factuur gewenst is

Ben jij er klaar voor om jouw pup de start van zijn leven te geven?

 • Wil jij connectie maken op een manier dat niemand anders kan?
 • Wil jij jouw pup begrijpen en ondersteunen in zijn ontwikkeling zoals het hoort?
 • Wil jij ervoor zorgen dat jouw pup zo weinig mogelijk stress ervaart tijdens zijn eerste dagen/ weken?
 • Wil jij gedragsproblemen voorkomen?
 • Wil jij voorbereid zijn op de puberteit van jouw pup en weten hoe je hier het best in reageert?
 • Met andere woorden, wil jij jouw pup zien opgroeien tot de beste versie van zichzelf?
Puppy

Wat leer jij in onze cursus? 

puppy
 • Pre beslissing pup
 • Lichaamstaal van de hond
 • Hoe leert een hond
 • Veel voorkomende puppyziektes
 • Voor dat jouw pup thuis komt
 • Zindelijkheidstraining
 • Leren alleen zijn
 • Lichamelijke ontwikkelingen
 • Castratie/ sterillisatie, doen of niet? Een wetenschappelijke blik hierop
 • Basisoefeningen
 • En nog veel meer!

Wat past best bij jou? 

Prijzen volgen

Wie zijn de lesgeefsters? 

wie ben ik

Jana Missiaen

Ik ben Jana Missiaen, gedragstherapeut bij hond en kat onder de naam Kahoni.

Mijn interesse in dieren begon al heel vroeg. In het middelbaar studeerde ik dierenzorg aan het VABI, maar wanneer ik afstudeerde vond ik dat mijn kennis te beperkt was waardoor ik verder studeerde aan de hoge school KATHO als agro en biotechnologie met afstudeerrichting dierenzorg.

Ik studeerde eindelijk af en werd dierenartsassistente. Medische aandoeningen zijn zo interessant! Maar meer kennis naar het gedrag van onze dieren bleef knagen, waardoor ik kort na mijn afstuderen opnieuw mijn studie begon in de Odisee als Postgraduate Course in Companion Animal Behaviour and Welfare (PgDip CABW).
Naast deze opleidingen blijf ik mij steeds bijscholen om ervoor te zorgen dat ik de meest up to date informatie kan aanbieden.

Mijn doel is begrip creëren tussen mens en dier waardoor we beter met elkaar kunnen samen leven. Met deze reden heb ik ook EduAnimalis opgestart.

Ik ben trotse hondenmama van Naya (Nova Scotia Duck Tolling Retriever), Rory (de dochter van Naya) en half mama van Kenai (Kruising Duitse herder waarbij het allemaal begon).

Sofie Callens hondersteboven

Sofie Callens

Voor zover ik me kan herinneren heb ik een natuurlijke aantrekkingskracht naar honden toe.

Het clichéverhaal dat vertelt dat ik als kind jaren heb gezaagd voor een hondje, is ook bij mij helemaal correct. De liefde en passie voor honden is door de jaren enkel uitgegroeid tot een missie waarbij ik ernaar streef het welzijn van elke hond naar het hoogste niveau te tillen.

Dit doe ik (onder andere) door mensen te helpen hun hond beter te begrijpen, waarbij ik vertrek vanuit het standpunt van de hond.

Ik begeleid mensen op dezelfde manier als waarop ik niet liever zou willen dan dat de hele wereld zou omgaan met honden: met respect, empathie, vertrouwen en heel veel liefde.

De afgelopen jaren heb ik me gespecialiseerd in het begeleiden van gezinnen bij het opvoeden van hun pup en in positieve jachttraining.

Ik ben hondenouder van Pipa, een prachtige Visla.

Veel gestelde vragen

Hoe oud moet mijn pup zijn om te starten?

Je kan starten met deze cursus wanneer jij wilt! Deze cursus is al interessant VOOR dat je een pup in huis haalt, aangezien wij samen met jou gaan kijken welk ras interessant is, of je voor een asielhond gaat of een nestje, waar je moet op letten, …
Tot een leeftijd van 2 jaar is deze cursus interessant (want dan is hij volwassen). Maar je zal zoveel tijd niet nodig hebben.

Waarom zou ik voor deze cursus moeten kiezen?

Deze puppycursus is zodanig opgesteld dat alle informatie die je nodig hebt om jouw pup tot een gezonde, stabiele volwassen hond te kunnen laten uitgroeien. De informatie die aangeboden is uniek omdat zij een combinatie is van wetenschappelijke artikels en jarenlange eigen ervaring.

Ik heb al meerdere honden gehad, is deze cursus dan nog interessant voor mij?

Absoluut!
Zelf als je al verschillende honden hebt gehad blijft deze cursus interessant! Je bent nooit te oud om bij te leren. Daarnaast kan een opfrissing ook geen kwaad, want waarschijnlijk was jouw laatste hond volwassen/ senior en is het jaren geleden dat je nog een pup in huis hebt gehad. Ondertussen is de informatie in de hondenwereld alweer veranderd en als jij de beste zorg aan jouw pup wilt aanbieden, zal deze cursus jou daar goed kunnen bij helpen.

Hoe lang doe ik over deze cursus?

Het tempo waarop je door deze cursus gaat is volledig afhankelijk van jou en jouw pup.

Alle hoofdstukken zijn onmiddellijk beschikbaar en je kan ze allemaal in een keer bekijken. We raden wel aan om steeds op het tempo van jouw pup te werken. Dit leer je ook in deze cursus. Zo boek je de beste resultaten en ontwikkel jij de sterkste band met jouw pup.

De cursus blijft een jaar toegankelijk.

Kan ik mijn pup wel socialiseren als ik niet naar een hondenschool ga?

Zeker!

Er is een volledig hoofdstuk waar socialisatie besproken wordt en hoe je dit op een correcte manier aanpakt. Je krijgt naast de theorie ook alle handvaten om op een correcte en veilige manier jouw pup te socialiseren. Deze informatie wordt niet op hondenscholen meegegeven en soms zijn hondenscholen zelf zo overweldigend voor jouw pup, dat hij niet gesocialiseerd maar getraumatiseerd wordt.

Krijg ik begeleiding?

Je staat er niet alleen voor!

Afhankelijk van het pakket dat je neemt, kom je in een private community terecht op facebook van allemaal gelijkstemmende puppyeigenaars waar ook wij in zitten. Daar kan jij op een veilige manier jouw vragen stellen.

Indien je voor een groter pakket gaat, krijg je ook privé ondersteuning van ons!?

Is deze cursus voor alle hondenrassen?

Absoluut!

Bij ons is er geen discriminatie! Elk hondenras heeft zijn eigen karakter en daar moet jij van op de hoogte zijn (de ene is koppiger dan de andere, …). Maar iedere hond leert op dezelfde manier. Iedere hond ondergaat een verandering in het lichaam, iedere hond kan puppyziektes hebben.

Waarom is deze cursus beter dan alle andere?

Deze puppycursus is uniek! Ze is wetenschappelijk onderbouwt en wordt aangevuld met onze jarenlange ervaringen. Daarnaast sta je er niet alleen voor. Je komt in een community terecht met gelijkgestemde puppyeigenaars waar je veilig jouw vragen kan stellen en jouw vooruitgang kan delen. En afhankelijk van welke formule je neemt, krijg je ook privé begeleiding!

Voor wie is deze cursus niet?

 • Voor eigenaars die geen zin hebben om tijd in hun pup te steken
 • Voor eigenaars met honden ouder dan 2jaar
 • Voor eigenaars die nog geloven in de ouderwetse manier van opvoeden aka met de harde hand
 • Voor eigenaars die hun pup enkel oefeningen willen leren
 • Voor eigenaars die er in geloven dat een hondenschool een must is voor de pup

Zet je nu op de wachtlijst en krijg als eerst de kans om je in te schrijven!